Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День грузинської мови

У Харкові відзначили День грузинської мови

Сьогодні у Харкові відзначили День грузинської мови. У заході взяли участь Генеральний консул Грузії в м.Донецьку Іраклі Адвадзе та віце-консул Андро Качкачішвілі, начальник управління внутрішньої політики –заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Ольга Дутова, громадськість, члени грузинської спільноти. Іраклі Адвадзе, який сьогодні побував у школі, де маленькі грузини вивчають рідну мову і культуру, відзначив, що це справжнє диво, коли малеча, що народилася на українській землі і навіть ніколи не була у Грузії, так гарно володіє мовою та обізнана з культурним надбанням свого народу.

«Це диво, що наші діти мають можливість вивчати грузинську мову і грузинську культуру, одночасно люблячи і поважаючи, культуру українського народу. Те, як ставляться до грузинського народу в Україні, мало де ще можна побачити. Сьогодні важко в Україні, непросто і в Грузії. Я щиро вдячний місцевій владі за те, що допомогли з проведенням цього вечора. Я сподіваюся це не останній раз, коли ми збираємося один з одним», - сказав він.

Від імені Харківської облдержадміністрації всіх присутніх привітала з Днем грузинської мови Ольга Дутова. Вона подякувала керівникам усіх національно-культурних грузинських товариств, і особливо відзначила участь у підготовці цього свята голови правління ХОО «Сакартвело» Нонни Гогохія: «Дякую, що ви знайомите нас, харків'ян, зі своєю культурою, своїми піснями, танцями. Саме такі заходи допомагають нам зблизитися, краще зрозуміти один одного, зміцнюють дружбу між народами».

Довідка. У світі існує 14 алфавітів і грузинський один з них. Грузинська писемність з'явилася в першій чверті V століття, а перша друкована книга вийшла в 17 столітті.