Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При розподілі державного замовлення для вищих навчальних закладів, пріоритет надаватиметься кращим університетам України

При розподілі державного замовлення для вищих навчальних закладів, пріоритет надаватиметься кращим університетам України

Про це сьогодні розповів міністр освіти і науки Сергій Квіт «У нас є як мінімум 4-5 незалежних рейтингів, що можуть нам показати, в яких університетах якість освіти вище. Оскільки у держави немає коштів на держзамовлення для всіх своїх університетів, ми будемо саме туди направляти тих наших абітурієнтів, які не можуть самі заплатити за навчання. Адже якщо держава фінансує будь-які навчальні заклади, це мають бути заклади, в яких наші студенти отримають дійсно якісну освіту», - сказав Сергій Квіт.

Також він зазначив, що сьогодні, в умовах ринкової конкуренції, одним із завдань міністерства має бути надання можливостей університетам для об'єднання.

«Ми повинні давати можливість університетам створити всі механізми, щоб при дуже жорстких умовах конкуренції вони могли об'єднуватися. Наприклад, створювати загальні, дослідницькі центри. Але це має бути виключно ініціатива навчальних закладів, наша справа – надати необхідні умови», - підкреслів Сергій Квіт.