Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформа вищої освіти - це реформа вищих навчальних закладів

Реформа вищої освіти - це реформа вищих навчальних закладів

Про це сьогодні в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна розповів Міністр освіти і науки Сергій Квіт. Говорячи про автономію університетів, міністр підкреслив, що це питання необхідно розглядати комплексно автономія повинна бути академічною, організаційною та фінансовою.

«Нам потрібно дати можливість університетам самим розпоряджатися своїми коштами. І я бачу завдання Міністерства освіти в тому, щоб воно переходило до партнерських відносин з університетами. Реформа вищої освіти це, у першу чергу, реформа вищих навчальних закладів. У нас повинні бути сильні і конкурентоспроможні університети, які будуть займати лідерські позиції в глобальних університетських рейтингах. Освіта це основа для всебічного розвитку суспільства. На університет держава повинна спиратися, а не дивитися як на споживача якихось бюджетних коштів», - сказав Сергій Квіт.

Міністр також підкреслив, що автономія університетів це не самоціль, це засіб для того, щоб університети стали сильними. Відповідно буде скорочуватися кількість вищих навчальних закладів, і підвищуватися їх якість.