Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута у Донецьку розповів про ситуацію в Харківській області

Ігор Балута у Донецьку розповів про ситуацію в Харківській області

Сьогодні, 11 квітня, у м. Донецьк голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута взяв участь у нараді, яку проводив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з головами обласних державних адміністрацій, міськими головами, керівниками силових структур, представниками промисловості Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. 

У ході наради обговорювали ситуацію в регіонах, питання децентралізації влади та нову редакцію Конституції України.

Наводимо повний текст доповіді Ігоря Балути про ситуацію в Харківській області:

«Шановний Арсенію Петровичу!

Шановні учасники наради!

Суспільно-політична ситуація в  місті Харкові та області залишається складною, але  стабільною.

Впродовж останніх кількох тижнів мною особисто, керівництвом обласної ради, Головного управління внутрішніх справ в Харківській області було проведено низку зустрічей з представниками груп, що презентують радикально, проросійськи налаштованих громадян. Але уникнути подій, що сталися, не вдалося. На жаль, було завдано збитків харківській громаді  майже на 10 млн. гривень, вщент спалено канцелярію облдержадміністрації.

 За  результатами проведеної  спецоперації, будівлю обласної державної адміністрації звільнено, нападників у кількості 64 особи затримано. З цими особами проводяться відповідні слідчі дії. Як результат, ми бачимо, що протягом останніх днів проросійські акції стають малочисельними, спостерігаються поодинокі групи людей, які не мають чіткої організації. Все це свідчить про ефективність проведених заходів. Жорстке, але без кровопролиття, поводження з екстремістами, підсилює авторитет влади і вселяє надію у населення  на  покращення ситуації в регіоні.

Також  потрібно зазначити, що харківські силовики, на даний момент,  не готові в повній мірі протидіяти бойовикам, підготовленим, скоріш за все, емісарами розвідки сусідньої держави. На жаль, це сумний спадок минулих років керування силовими структурами.

На сьогодні потрібно констатувати, що є майже неможливим у межах суспільного діалогу вести  перемовини з екстремістами, які  витіснили на узбіччя громадських діячів, з якими можна домовлятися. 

Щодо ситуації на кордоні  області, яка прямо впливає на суспільно-політичну ситуацію.

На сьогодні прикордонниками разом з органами місцевого самоврядування на всій ділянці російсько-українського кордону  проводяться роз’яснювальні бесіди, на яких здійснюється інформування про наміри екстремістськи налаштованих громадян Російської Федерації.  В двадцяти семи прикордонних сільських радах створені добровільні дружини з охорони кордону, всього задіяно понад 300 активістів.

Прикордонники більш прискіпливо ставляться до осіб, що перетинають україно-російський кордон, особливо до тих, хто не має чіткої мети приїзду в Україну.  Кожного дня прикордонники повертають на територію Російської Федерації близько ста осіб. Зокрема, протягом тільки останнього тижня березня було повернуто на територію Російської  Федерації 566 осіб.

Незважаючи на складне суспільно-політичне становище, ми не забуваємо про економічні питання. Адже саме їх успішне вирішення  переконливо доводить, що нова влада спроможна забезпечити сталий розвиток регіону і добробут населення.

Назву  перші кроки нашої команди.

За березень в обласний бюджет було консолідовано 597 млн. гривень. Це більше ніж у січні – на 37 млн. гривень, проти лютого – більше на 36 млн. гривень.

Податкових надходжень за березень 2014 року було зібрано на 128 млн. гривень більше, ніж торік. Підкреслю, що цей результат отримано без збільшення фіскального тиску на бізнес.

На Харківщині успішно завершено опалювальний сезон.

Весняну посівну кампанію ранніх зернових і зернобобових культур майже завершено.

Індекс промислової продукції по області за перший квартал поточного року склав 104,4% при середньому значенні по Україні 95,8%.

Підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 455,5 мільйонів гривень – темп 96,4%, що на 6,2% вище, ніж всеукраїнський.

Рівень середньомісячної заробітної плати за перший квартал 2014 року в порівнянні із відповідним періодом минулого року збільшився на 4,9% і становить 2853 гривні. Реальна заробітна плата збільшилася на 5%.

Заборгованість із заробітної плати зменшилася на 1 мільйон гривень і становить 89,5 млн гривень. На державних підприємствах заборгованість із заробітної плати становить 17,4 млн гривень – це 19,2% від загальної заборгованості.

Заборгованість із виплати пенсій та грошової допомоги станом на перше квітня – відсутня.

Ціни на продукти харчування є стабільними.

Таким чином, наша щоденна робота триває, попри спроби окремих політичних сил дестабілізувати ситуацію.

Дякую за увагу».