Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформу місцевого самоврядування треба запускати, інакше люди нас не зрозуміють. Ігор Балута

Реформу місцевого самоврядування треба запускати, інакше люди нас не зрозуміють. Ігор Балута

Проросійські сили в Харкові не мають широкої підтримки серед населення, однак говорити про остаточну нормалізацію ситуації в місті поки ще рано. Про це в інтерв'ю телерадіокомпанії ARD (Німеччина) розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

За його словами, в харківських мітингах беруть участь різні групи людей. Серед вимог тих, хто виступає на підтримку федералізації чи референдуму, вважає він, є здорові ідеї, що стосуються питань децентралізації влади. «Ці люди абсолютно чітко розуміють, чого вони хочуть від держави. Вони готові до діалогу, готові виступати на різних дискусійних майданчиках», - підкреслив Ігор Балута.

На думку губернатора, найкращі ідеї треба втілювати в життя, реалізуючи реформу місцевого самоврядування. «Ця реформа однозначно повинна запуститися. Інакше люди нас не зрозуміють. Причому не зрозуміють не тільки на сході, а й на півдні, на заході і в центрі країни. Децентралізації влади сьогодні хочуть у всіх регіонах», - переконаний Ігор Балута.

З іншого боку, зазначає він, є радикально налаштовані групи протестуючих, агресивні дії яких призвели до незаконного захоплення будівлі облдержадміністрації в ніч на 8 квітня. За словами Ігоря Балути, у цих людей найчастіше немає чітких вимог і бажання вести переговори з владою, їхні дії спрямовані на дестабілізацію ситуації і ескалацію конфлікту. У той же час, підкреслив губернатор, таких людей меншість і вони не користуються підтримкою населення.

За словами Ігоря Балути, згідно з останніми даними соцопитувань, ідею федералізації в Харківській області підтримують близько 18% населення, хочуть бачити регіон у складі Російської Федерації близько 6%.