Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині будуть здійсненні заходи зі стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

На Харківщині будуть здійсненні заходи зі стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів

Директор Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Віктор Коваленко провів робочу нараду з керівниками районних державних адміністрацій та міськвиконкомів міст обласного значення з питання здійснення заходів зі стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів у районах і містах Харківщини. Під час наради Віктор Коваленко повідомив, що найближчим часом в області буде створена Координаційна рада з питань забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку продовольчих товарів.

Одним з питань, якими рада буде займатися, стане аналіз ланцюгу формування цін на продукти харчування: від закупівельних цін сільгоспвиробників, оптово-відпускних цін виробників продуктів харчування, цін оптової ланки сфери торгівлі до роздрібних цін торговельних мереж і продовольчих ринків.

Окремо було наголошено на основних завданнях щодо виправлення цінової ситуації на продовольчому ринку області, на заходах, які необхідно провести у районах і містах області, щоб забезпечити доступний рівень цін на основні продукти харчування.

Учасники наради зазначили, що основним методом виправлення ситуації має стати домовленість між райдержадміністраціями, виконкомами міст обласного значення з виробниками, постачальниками та продавцями про недопущення необгрунтованого підвищення цін на соціально значущі продукти харчування.