Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розпочала роботу Місія ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України

У Харківській області розпочала роботу Місія ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України

Сьогодні відбулася зустріч в.о. заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгіївського з представниками Місії зі спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі. У заході також взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Віктор Коваленко. Постійний спостерігач Місії Джон Лендрі зазначив, що Місія зі спостереження за президентськими виборами в Україні ОБСЄ запрошена Урядом України та її основним завданням є незалежне спостереження за процесом підготовки та проведення Президентських виборів 25 травня 2014 з боку міжнародного співтовариства.

«Ми тут для того, щоб почути від вас про те що відбувається в даний період в Харкові та області, а також про підготовку до майбутніх виборів. Наша місія спрямована на те, щоб спостерігати за виборчим процесом Президента України в Харківській області. На території області працюватимуть три групи у складі 6 чоловік: одна в місті Харкові і дві в районах області. Наше завдання - спостерігати за виборчим процесом, ми не будемо вторгатися у виборчий процес і не будемо давати будь-які коментарі про результати своєї роботи до оголошення результатів виборів. Всі офіційні коментарі про результати діяльності Місії будуть надані Київським офісом Місії найближчим часом після оголошення результатів виборів», - Джон Лендрі .

Під час зустрічі Юрій Георгіївський підтвердив зацікавленість і готовність керівництва області взаємодіяти з Місією і надавати необхідне сприяння в реалізації її завдань.

Представники ОБСЄ додали, що в Харківській області крім Місії зі спостереження за виборами працюють і інші . У центрі уваги даних структур - питання передвиборної кампанії, особливості соціально -політичної ситуації в регіоні , дотримання прав людини, питання національних меншин і т.і. 

 

Теги