Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Подробиці захоплення будівлі Харківської облдержадміністрації

Подробиці захоплення будівлі Харківської облдержадміністрації

Як розповів сьогодні на спільному з правоохоронцями брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, вранці в понеділок (7 квітня) у фойє будівлі ХОДА знаходилися переважно літні жінки. До 18.00 хол заповнили міцні чоловіки 25-45 років. Вже на початку першої ночі в будівлю увірвалися загарбники.

«Почали кидати шумові гранати, стріляти гумовими кулями, нам довелося відповідати, ми стримували цей натиск. У підсумку вони підпалили шини, створили пожежну ситуацію, нам довелося гасити пожежу. На захисті будівлі стояли курсанти, ми змушені були їх відвести, і екстремісти увірвалися в будівлю, почали погроми по всіх поверхах» , - розповів начальник Головного управління МВС Харківської області, підполковник міліції Анатолій Дмитрієв.

Підрозділам МВС була віддана команда в першу чергу загасити пожежу та забезпечити охорону пожежників. Скориставшись концентрацією Нацгвардії на пожежі в лівому крилі ОДА, правопорушники, розбивши вікна в протилежному крилі, проникли в будівлю. Їх було близько 200.

Пожежу загасили до другої години ночі. 

Нагадаємо, антитерористична операція спецпідрозділу «Ягуар» відбулася близько 7 ранку вівторка. У результаті будівлю Харківської облдержадміністрації було повністю звільнено, затримано близько 70 осіб. Поранено троє правоохоронців.