Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Крим був, є і буде українською землею. Олександр Турчинов

Крим був, є і буде українською землею. Олександр Турчинов

«Я переконаний, що громадяни України, які сьогодні змушені залишати свої домівки, повернуться до Криму. І наші військові, які також там кинули свої квартири, будинки, вони також повернуться. Крим буде українським. Так, це не буде протягом найближчого місяця, але ми повернемось в Крим, а Крим був, є і буде українською землею. Це позиція», - заявив Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов у інтерв’ю програмі «Шустер-лайф».  

Відповідаючи на питання, чому українські війська не почали застосовувати зброю, він пояснив, що будь-який військовий конфлікт, коли мова йде про тисячі озброєних військових в густонаселеному Криму, закінчився б колосальними жертвами, в першу чергу - серед цивільного населення. За його словами, сьогодні весь склад внутрішніх військ, який залишився вірним присязі Україні, вийшов з Криму зі своєю технікою і зброєю. Понад 85% військових вже перейшли на материкову частину України.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб вся військова техніка, в тому числі і військові кораблі, були повернуті в Україну. Для цього в Криму працює група старших офіцерів Міністерства оборони і Генерального штабу Збройних Сил України, які постійно ведуть переговори з росіянами та забезпечують організацію передислокації наших військових та членів їх сімей у визначені місця», - сказав Олександр Турчинов.

Також у інтерв’ю мова йшла про ситуацію на кордоні з Російською Федерацією, вступ України у НАТО, про майбутні президентські вибори, енергетичну безпеку України, ціну на газ. 

Теги