Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся міжнародний турнір з шахів

У Харкові відбувся міжнародний турнір з шахів

З 31 березня по 2 квітня 2014 року в Палаці студентів харківського Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого відбувся ХV міжнародний шаховий турнір «Кубок ректора». Цього року участь у змаганнях взяло участь 12 шахістів – члени шахового клубу «Юридична академія», серед яких були відомі харківські майстри: екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна, дворазовий переможець шахових Олімпіад Павло Ельянов, а також віце-чемпіон світу до 20 років, львів'янин Олександр Іпатов, який представляє на сьогоднішній день Туреччину, та інші відомі шахісти.

Чоловіки і жінки на даному турнірі грали разом у швидкі шахи за швейцарською системою в одинадцять турів. За підсумками турніру найбільшу кількість очок 8,5 заробив Павло Ельянов, який і став переможцем «Кубка ректора».

Решта призових місць визначалися між шахістами за додатковими показниками, так як відразу троє набрали по 7,5 бала. У кінцевому підсумку друге місце зайняв Олександр Іпатов, третє – міжнародний гросмейстер, харків'янин Валерій Авескулов, а ще один міжнародний гросмейстер з Харкова – Володимир Онищук – став четвертим.

Серед жінок кращий результат показала Анна Ушеніна, яка набрала 4.5 бали і посіла сьоме місце.

Даний турнір для багатьох шахістів став етапом підготовки до великих міжнародних стартів. Так Анна Ушеніна в квітні візьме участь на жіночій серії Гран-прі ФІДЕ у Ханти-Мансійську, а Павло Ельянов, також у квітні, візьме участь у представницькому турнірі в Азербайджані.

Теги