Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї "Бузок" відкрилася виставка кераміки

У галереї "Бузок" відкрилася виставка кераміки

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулося відкриття виставки кераміки «Від Трипілля до сьогодення». Там представлені копії артефактів і керамічні вироби, розмальовані дивовижними візерунками, в яких закодовані найдавніші у світі космогонічні символи походження світу.

«Така незвичайна виставка проходить в нашій галереї вперше. Радує, що привезли безліч різних експонатів, кожен з яких оригінальний, красивий і цікавий, у кожного своя історія, про яку хочеться дізнатися. Виставка триватиме до 16 квітня, і всі бажаючі зможуть побачити кераміку, картини, батік і безліч інших прекрасних творів», – сказала директор галереї Алла Суфранова.

Дизайнер-кераміст Тетяна Лаврухіна (м. Київ) представила свої дослідження символів трипільської культури і розповіла про їх подібність і відмінність з орнаментами давніх культур інших країн. У творчих дослідженнях їй допомогли молоді автори – Анастасія Піскунова (аплікації по склу та вітраж, м. Київ) та Діана Васіна (батик, керамічне панно, м. Харків).

Тетяна Лаврухіна розповіла, що займається вивченням цієї гілки культури з 1995 року, який був оголошений ЮНЕСКО роком трипільської культури.

«Ця культура розповідає нам про глибоке коріння людства, вона миролюбна, творча і волелюбна. На виставці ми хотіли в першу чергу показати, що духовність реальна, наша мета – протягнути нитку від давнини до сучасності з новітніми знаннями. В давнину у людей кожен крок був якимось ритуалом. На виставці представлені експонати, в яких відбилися різні етапи трипільської культури. Вони присвячені святу життя, життєвої сили і радості», – розповіла Тетяна Лаврухіна.

Теги