Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова прийняти родини з АР Крим

Харківська область готова прийняти родини з АР Крим

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації під головуванням в.о. заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгієвського відбулося засідання Регіонального Координаційного центру з організації роботи та підтримки сімей, які виїжджають з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. «Останні події, які мали місце в АР Крим, зараз є темою номер один для обговорення, як на загальнодержавному, так і на регіональному рівні. Робота в напрямку комфортного тимчасового розміщення сімей є для Харківської обласної державної адміністрації однією з пріоритетних. Тому у зв'язку з наявними фактами виїзду сімей з території АР Крим, у тому числі і в Харківський регіон, головою Харківської обласної державної адміністрації було підготовлено розпорядження № 79 від 28 березня поточного року, згідно з яким і був створений Регіональний координаційний центр», – сказав Юрій Георгієвський.

У ході засідання члени Координаційного центру обговорили питання про результати проведеної роботи з надання допомоги громадянам АР Крим, які прибули в Харківську область.

На сьогоднішній день в регіоні організовано роботу з тимчасового розселення громадян, райдержадміністраціями області надано 53 об'єкта: приватні будинки, приміщення шкіл, два територіальні центри в Лозівському та Дергачівському районах, один міні-готель у Шевченківському районі. Для тимчасового заселення в смт Кочеток Чугуївського району на проживання відправлена ​​одна сім'я. Крім цього, станом на 2 квітня на телефон гарячої лінії організації Товариства Червоного Хреста в Україні звернулося 38 осіб, з них 10 дзвінків – від членів сімей, які вже прибули з АР Крим до Харкова. В основному це сім'ї військовослужбовців з Джанкоя, Євпаторії, Керчі, Гурзуфа, Севастополя. У відділення Пенсійного фонду в Харківській області за березень звернулося 24 людини, за квітень – 21 особа; в службу зайнятості – 8 осіб; в дошкільні установи Зміївського району та м. Харкова направлено 2 дитини; в загальноосвітні школи області – 7 осіб.