Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом березня харків'яни добровільно здали до органів міліції 95 одиниць вогнепальної зброї

Протягом березня харків'яни добровільно здали до органів міліції 95 одиниць вогнепальної зброї

За ініціативою Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в країні майже три тижні тривали загальнодержавні заходи, спрямовані на роз’яснення громадянам наслідків незаконного зберігання вогнепальної зброї, спеціальних засобів та вибухових матеріалів, а також подальшого прийняття таких предметів на зберігання. Рішення про проведення таких першочергових мір було прийнято з метою стабілізації криміногенної ситуації у державі.

Для досягнення позитивних результатів у даному напрямку діяльності, яке має загальнодержавне значення, органами внутрішніх справ постійно проводиться ґрунтовна роз’яснювальна робота серед населення щодо необхідності прийняти активну участь у вказаних заходах.

«На сьогоднішній день до територіальних підрозділів міліції міста Харкова та області звернулися мешканці регіону, які добровільно здали усього 95 одиниць вогнепальної зброї – рушниць, револьверів та пістолетів. Під час заходів працівниками міліції було також здійснено перевірку більше 2000 власників зареєстрованої зброї», – розповів заступник начальника відділу дозвільної системи УГБ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Дмитро Косинов.

Вся незареєстрована зброя, боєприпаси та спецзасоби, які будуть добровільно здані населенням до органів внутрішніх справ, пройдуть обов’язкову реєстрацію.