Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї та демографічного розвитку

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї та демографічного розвитку

Сьогодні в ході засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, протидії насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми було розглянуто питання про стан реалізації в області в 2013 році Стратегії демографічного розвитку в період до 2015 року. У заході брали участь в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан та інші.

Тетяна Печура повідомила, що в 2013 році результати роботи з підвищення народжуваності та розвитку сім'ї були позитивними. Активізувати роботу дозволило введення в штат центрів соціальних служб дітей та молоді фахівців з соціальної роботи.

«Зараз в області працює 564 фахівця, що забезпечило перехід від екстреного втручання до планової роботи та здійснення профілактичних заходів. Фахівцями проводяться лекції, круглі столи, тренінги, семінари з питань здорового способу життя та планування сім'ї. У 2013 році було проведено більше 4000 таких заходів», - сказала вона.

Начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти управління освіти і науки Департаменту науки і освіти ХОДУ Ірина Счастна поінформувала, що з початку 2014 навчального року збільшено на 31 кількість вікових груп у дошкільних навчальних закладах сільських районів у порівнянні з минулим роком. Всього функціонує 1136 груп.

Олександр Галацан також зазначив, що шляхи вирішення найбільш гострих проблем у сфері охорони здоров'я наведені в програмі «Здоров'я Слобожанщини» на 2015 рік і запропонував розглянути цю програму на найближчій сесії обласної ради.

У ході засідання було ухвалено рішення рекомендувати Департаментам продовжувати роботу, спрямовану на реалізацію Стратегії демографічного розвитку в період до 2015 року. Юрій Георгієвський підкреслив, що необхідно активно працювати в даних напрямках і доручив розробити рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення діяльності.