Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напередодні Великодня на Харківщині вживаються заходи щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продуктів харчування

Напередодні Великодня на Харківщині вживаються заходи щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продуктів харчування

Сьогодні виконуючий обов’язки заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся с головою Харківського відділення Антимонопольного комітету України Анатолієм Косолаповим. Під час зустрічі, в якій взяв участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Віктор Коваленко, були обговорені питання динаміки цін на соціально важливі продукти харчування, в тому числі яйця курячі, цукор, крупи, проаналізовано ринкову поведінку виробників продуктів харчування, рівень цін на продовольчому ринку області у порівнянні з цінами у регіонах України, зокрема в Сумській та Полтавській областях.

Також Ігор Райнін звернув увагу на те, що протягом лютого і березня відзначалось суттєве зростання оптово-відпускних цін птахофабрик Харківської області, що призвело до зростання цін на яйця курячі в роздрібній мережі до 10,04 грн. за 1 десяток.

За словами Анатолія Косолапова, Харківським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України було вжито відповідних заходів до птахофабрик області. За останні два тижні поточного року оптово-відпускні ціни на яйця курячі знизились з 9,10 грн. до 8,30 грн. за 1 десяток.

За підсумками зустрічі була досягнута домовленість про постійну взаємодію обласної державної адміністрації з відділенням Антимонопольного комітету України і здійснення спільних заходів, направлених на забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку основних продуктів харчування у весняний період та напередодні Великодня.

Теги