Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведуться консультації для всіх бажаючих сформувати загони самооборони

На Харківщині ведуться консультації для всіх бажаючих сформувати загони самооборони

У ході прес-конференції заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома повідомив про те, що сьогодні на Харківщині ведуться консультації для всіх бажаючих сформувати загони самооборони. «Такі консультації постійно ведуться як облдержадміністрацією, так і райдержадміністраціями. В рамках Громадської ради працюють відповідні підрозділи міліції, служби безпеки. Сьогодні ми таку роботу маємо вести з подвоєною напругою», – сказав Василь Хома.

Він зазначив, що заохочує додатковий захист населення, додаткове патрулювання, оскільки, якщо є найменша загроза для життя і безпеки людей, необхідно вживати всіх заходів для того, щоб громадяни відчували себе в безпеці. Водночас Василь Хома висловив надію на те, що найближчим часом ситуація в місті та області стабілізується.

«Я думаю, що скоро мине ажіотаж, адже всім потрібно працювати, годувати сім'ї, займатися іншими справами, а мітингами ситий не будеш. Крім того, люди повинні розуміти, що концентрація працівників міліції в місцях проведення мітингів оголює окраїни Харкова, дає свободу для розгулу різним злочинним елементам. Я розумію, що треба висловлювати свою точку зору, але потрібно пам'ятати, що в житлових масивах Салтівка, ХТЗ, Олексіївка теж живуть люди, і працівники міліції, замість того, щоб патрулювати вулиці, змушені перебувати в центрі і охороняти громадський порядок», – підкреслив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації.

Теги