Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готова прийняти військовослужбовців з сім'ями з Криму

Харківська область готова прийняти військовослужбовців з сім'ями з Криму

Харківська область готова прийняти 400 осіб з Криму – українських військовослужбовців та членів їх сімей. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, такий ліміт визначений державою для регіону. Заступник губернатора підкреслив, що до теперішнього часу ніхто з даного питання не звертався, але в перспективі сім'ї військовослужбовців мають можливість прибути до Харкова.

«Ми зараз відпрацьовуємо всі можливі варіанти для тимчасового розселення. Після цього з кожним в індивідуальному порядку вирішуватиметься питання, чи буде сім'я проживати тут постійно або ж захоче переїхати в іншу область», – зазначив Василь Хома.

Він додав, що переселенців планують тимчасово розміщати в обласних базах відпочинку, а також на об'єктах Міноборони, зокрема, в гуртожитках і житлових будинках.

Також Василь Хома повідомив, що інформації про біженців з Харківської області на Західну Україну в даний час немає. «У нас нікому не присвоювався статус біженця. Люди виїжджають з різних причин – до рідних, знайомих, відпочити, у своїх особистих справах», – сказав він.