Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство культури України не має наміру переглядати державні свята

Міністерство культури України не має наміру переглядати державні свята

«Жодних рішень від Міністерства культури щодо скасування державних свят, або призначення нових не було, немає і бути не може. Це зараз не на часі, адже, з огляду на суспільно-політичну ситуацію в країні, є більш важливі справи, якими займається зараз Міністерство культури» – зазначив Міністр культури Євген Нищук.

Нагадаємо, Постановою Кабінету Міністрів України «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» (№65 від 1.03.2014) було призупинено використання бюджетних коштів на проведення заходів з відзначення пам’ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, вшанування пам’яті видатних осіб, друкування продукції, не пов’язаної з виконанням завдань і функцій органів державної влади та інших державних органів, до стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні. Припинено також витрати на проведення виставок, ярмарків, з’їздів, симпозіумів, конгресів за рахунок коштів загального фонду бюджету.

Обмеження не торкнулися централізованих заходів Мінкультури, пов’язаних із відзначенням 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, Дня Конституції України, Дня Незалежності України, Дня Перемоги, Дня пам’яті жертв Голодомору.