Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута підтримав ініціативу громадських організацій Харківщини щодо створення в області Ради цивільної безпеки

Ігор Балута підтримав ініціативу громадських організацій Харківщини щодо створення в області Ради цивільної безпеки

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута зустрівся з представниками ряду громадських організацій Харківської області. Громадські діячі виступили з пропозицією створити в регіоні Раду цивільної безпеки. Ігор Балута схвалив ідею, зазначивши, що вважає її правильною і своєчасною. За його словами, такий формат дійсно може бути ефективним, оскільки передбачає участь великого поля громадських організацій.

«Я постійно зустрічаюся як з представниками Евромайдану, так і з прихильниками Антимайдану. Пояснюючи суть тих реформ, які пропонують Харківська обласна державна адміністрація і Харківська обласна рада, ми бачимо, що у багатьох такі питання, як, наприклад, федералізація, відпадають самі собою, не кажучи вже про питання цілісності та неподільності України», – зазначив Ігор Балута.

Голова ХОДА підкреслив, що питаннями децентралізації влади та розвитку місцевого самоврядування і Харківська облдержадміністрація, і Харківська обласна рада активно займалися останні півтори роки, проте ці напрацювання не були почуті в Києві. Ігор Балута висловив упевненість, що вже цього року пропозиції Харківської області з реформування місцевого самоврядування знайдуть свою підтримку на законодавчому рівні. Також відбулася нарада з метою координації дій зі створення Громадської ради громадянської безпеки в Харківській області.

Теги