Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відсвяткували Новруз-байрам

На Харківщині відсвяткували Новруз-байрам

22 березня в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого представники семи народів, які проживають на території Харківської області, вперше разом зустріли Міжнародне свято Новруз-байрам. У заході взяли участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, заступник начальника відділу по роботі з об'єднаннями громадян Харківської міської ради Марина Єгорова, а також представники національно-культурних товариств і об'єднань.

Святкування Новруз-байрам відбулося за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради.

«Зі святом Вас! Хочу сказати величезне спасибі організаторам за те, що вони сьогодні запросили всіх харків'ян у свою сім'ю зустріти новий рік. Я думаю, що у такий непростий час єдність і позитивні емоції – це дуже важливо», – сказала Ольга Дутова.

Під час святкування Новруза була представлена виставка національних костюмів і страв. Також для гостей був підготовлений святковий концерт, де виступили колективи національно-культурних об'єднань Азербайджану, Дагестану, Ірану, Казахстану, Туркменії, Туреччини, Узбекистану в Харківській області, а також народний артист України Гурбан Аббасов. Також глядачам продемонстрували відеоролики, що познайомили їх з особливостями національних традицій кожного з народів.