Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині заборгованість на державних підприємствах складає 36,2 млн.грн.

На Харківщині заборгованість на державних підприємствах складає 36,2 млн.грн.

За даними моніторингу станом на 1 березня 2014 року загальна заборгованість з виплати заробітної плати в Харківській області склала 90,8 млн. грн. Про це повідомила під час обласної селекторної наради директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, зростання боргів відбулося на економічно активних підприємствах, де борги склали 47,4 млн. грн., на підприємствах-банкрутах – 35,6 млн. грн., на економічно неактивних підприємствах – 7,8 млн. грн.

«За формами власності борги розподілено таким чином: на державних підприємствах заборгованість склала 36,2 млн. грн., на підприємствах інших форм власності – 50,1 млн. грн.», – розповіла Олена Захуцька.

Також вона зазначила, що значною проблемою для області є ліквідація боргів працівникам підприємств державної форми власності.

«Найбільші борги мають державні підприємства, підпорядковані Державному концерну «Укроборонпром» – 17,3 млн. грн. На підприємствах, підпорядкованих Мінпромполітики України, зосереджено 11,3 млн. грн. боргів. На підприємствах, підпорядкованих Державному космічному агенству України, борги склали 12,5 млн. грн. та зросли до початку року на 16,7%», – сказала Олена Захуцька.