Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планують змінити структуру зовнішньоекономічної діяльності

У Харківській області планують змінити структуру зовнішньоекономічної діяльності

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Одне з основних завдань, які поставлені переді мною, як людиною, яка курирує економічну і зовнішньоекономічну діяльність, - це оптимізація зовнішньоекономічної діяльності Харківської області у бік більш продуктивної співпраці з країнами Європейського Союзу. У найближчі 2-3 тижні ми вже зможемо викласти підготовлений план заходів по цій роботі. Вона багатогранна, вимагає системно-комплексного підходу. Але ми абсолютно впевнені, що буквально за підсумками першого півріччя нам вдасться без втрат змінити структуру зовнішньоекономічної діяльності Харківського регіону», - сказав він.

Ігор Райнін додав, що, незважаючи на напружену ситуацію між Україною та Російською Федерацією, Харківський регіон не буде різко розривати будь-які взаємини з Росією, оскільки багато підприємств області співпрацювали з Російською Федерацією.

«У той же час, через події, що відбуваються, великі підприємства, які були орієнтовані на Росію, такі як «ФЕД», «Комунар», «Електроважмаш», «Південкабель» і маса інших, почали шукати нові ринки збуту своєї продукції. На сьогодні різко збільшується товарообіг з Польщею, Німеччиною, Грузією, Молдовою. Тобто з країнами, з якими він не був великий», - підкреслив в.о. заступника голови ОДА.

Теги