Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спостерігачі ОБСЄ працюватимуть в Харківській області

Спостерігачі ОБСЄ працюватимуть в Харківській області

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута. «Ми вважаємо, що кількість людей, яку вони пропонують розмістити, недостатна. Під час Косівського конфлікту брало участь 700 спостерігачів ОБСЄ, а на Слобожанщину планують направити всього 20 осіб - це мало для отримання об'єктивної картини. Тому потрібно не тільки співпрацювати, а й розширювати їх присутність тут, щоб вони об'єктивно бачили ситуацію. У п'ятницю буде нарада, де вони визначаться з безпосередніми датами початку роботи у Харківській, Донецькій, Луганській областях», - сказав Ігор Балута.

У свою чергу в.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський додав, що спостерігачі ОБСЄ в Харківській області почнуть працювати в найкоротші терміни.

«Представники швейцарської частини місії зацікавлені в початку її роботи в найкоротші терміни. Зі свого боку Ігор Миронович Балута, Сергій Іванович Чернов висловили готовність створити всі умови для початку роботи такої місії», - повідомив Юрій Георгієвський.

Також він зазначив, що під час вчорашньої зустрічі з губернатором представників місії ОБСЄ цікавили питання про дотримання свободи слова в Харківському регіоні, наявність або відсутність перешкод для реалізації журналістами своєї професійної діяльності. Зокрема, одним із проблемних питань було питання про утиск російськомовного населення в Харківській області.

«Ми спільно визначили і висловили загальну думку з приводу того, що проблема російської мови є штучною. Мені особисто не відомі факти, коли будь-хто з жителів Харківського регіону, звертаючись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів або судів російською мовою, страждають через якусь дискримінацію», - повідомив він.