Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вручено автомобілі екстреної медичної допомоги для обслуговування жителів Золочівського району

Вручено автомобілі екстреної медичної допомоги для обслуговування жителів Золочівського району

Сьогодні за дорученням голови ХОДА Ігоря Балути в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський передав відділенню екстреної медичної допомоги 2 спеціалізовані автомобілі (реанімобілі) класу В на базі PEUGEOT для обслуговування населення Золочівського району Харківської області. Реанімобілі укомплектовані сучасним медичним обладнанням: електрокардіографом, монітором життєвих функцій, дефібрилятором, апаратом для підігріву крові, інфузоматом (шприцевим насосом), пульсоксиметром (приладом для вимірювання кисню в крові), глюкометр, а також м’якими та жорсткими ношами, пневмоматрацем, великим набором пневмошин та інших іммобілізаційних пристроїв для фіксації при пошкодженнях хребта та кінцівок.

Використання нової техніки суттєво підвищить якість та доступність екстреної медичної допомоги для населення, зменшить час евакуації пацієнта та його доставки до лікарняного закладу із наданням в ході транспортування належної медичної допомоги.

Найближчим часом фахівці обласного «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обладнають автомобілі засобами зв’язку, GPS-навігації та контролю, а також «тривожною кнопкою» для виклику співробітників органів внутрішніх справ при виникненню загрози бригаді.

Довідка. Дергачівський та Золочівський райони Харківської області, населення котрих разом складає 122 тис. осіб, в частині надання екстреної медичної допомоги обслуговується Дергачівським відділенням ЕМД, до складу якого входить 10 лікарських та фельдшерських бригад екстреної допомоги.