Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національні діаспори Харківської області виступають за єдність України

Національні діаспори Харківської області виступають за єдність України

Представники низки національних діаспор Харківської області записали відеозвернення до громадян України, в якому висловлюють свою підтримку українському народові. Глави грузинського, афганського, казахського, узбецького, таджицького, азербайджанського товариств та об'єднань відзначають, що самі вони громадяни України, а їхні діти знають як рідну мову, так і українську, і російську. «Ми за мир, дружбу і взаєморозуміння, за територіально єдину, цільну державу Україна, щоб ми жили разом у мирі та спокої і поважали один одного», – підкреслив президент Харківської міської громадської організації іммігрантів і біженців Афганістану «Хурасані» Карімі Патша.

Від імені своїх діаспор і від себе особисто керівники національних товариств побажали українському народу благополуччя, добробуту, відчувати себе впевненими у своїй країні. Вони закликали не визнавати людей ворогами лише за одне слово.

«Я, як жінка, хотіла б, щоб мої діти жили в мирній, вільній Україні», – заявила глава Харківської обласної організації «Грузинське національно-культурне товариство "Сакартвело"» Нонна Гогохія.

«Для мене дуже важлива цілісність України. Сьогодні прекрасний день, і хочеться, щоб його не затьмарили кулі. Я хочу вам всім нагадати, наскільки важливий мир», – зазначила голова Харківського міського національного об'єднання казахстанців «Бірлік», співголова Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області Макка Каражанова.

Теги