Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся благодійний бал з метою збору коштів для лікування онкохворих дітей

У Харкові відбувся благодійний бал з метою збору коштів для лікування онкохворих дітей

Ініціаторами проведення благодійного балу-маскараду виступили випускники Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь 100 пар студентів зі всіх курсів та факультетів університету. Всі отримані кошти будуть спрямовані на допомогу у лікуванні онкохворих дітей Харківської області. Слова вдячності за цю ініціативу та бажання молоді допомогти хворим дітям висловив радник голови ХОДА Микола Пахнін.

«Той факт, що в такі буремні для української нації миті була знайдена можливість провести благодійний захід, свідчить, що сьогодні українська громада, українське суспільство поєднується з новою українською владою і спільними зусиллями збирає частку добра, яка сьогодні вкрай необхідна кожному з нас, вкрай необхідна рідній землі», - сказав він. Всі кошти будуть перераховані КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1», де щорічно проходять лікування 20,5 тисяч дітей.

За словами головного лікаря Оксани Піонтковської, сьогодні серед онкохворих пацієнтів лікарні найпоширенішим захворюванням є пухлини головного мозку. Завдяки виконанню державної програми для онкологічних та онкогематологічних хворих дітей лікарня в останні роки отримує всі необхідні препарати.

«За 2013 рік забезпечення медикаментами склало близько 80% від потреби. Проте, в першу чергу, лікарня сьогодні потребує придбання дихальної апаратури, дорогих витратних матеріалів. У стаціонарі клініки щорічно проліковується 20,5 тисяч дітей. Близько 80 тисяч проходить через поліклінічне відділення. Нам потрібно все: і лабораторне обладнання, і більш серйозне оснащення для операційного блоку, для реанімації», - сказала Оксана Піонтковська.

Від багатотисячного колективу медиків Харківщини слова вдячності студентам Юридичного університету висловив директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан.

«Ми вітаємо починання студентства в тому, щоб спробувати допомогти нашій Обласній дитячій клінічній лікарні №1. Ви - майбутнє нашої країни, ви представники нового погляду нашої прекрасної України. Я впевнений, що завдяки вашим зусиллям Україна займе своє гідне місце в загальносвітовому співтоваристві, і ми будемо пишатися нашою країною. Саме почуття об'єднання притаманне людині, це є ознакою людини духовної і розумної», - сказав він.