Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута відвідав пункт пропуску «Гоптівка»

Ігор Балута відвідав пункт пропуску «Гоптівка»

У зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в регіоні на пропускних пунктах державного кордону, розташованих на Харківщині, посилено контроль за переміщенням потенційних провокаторів та так званих політичних гастролерів. Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута зустрівся з прикордонниками на пункті пропуску «Гоптівка», щоб особисто переконатися в контрольованості ситуації. 

«Хочу запевнити, що ситуація під контролем. З тих доповідей, які надає керівництво прикордонних військ, ми бачимо, що проводиться ретельний огляд як вантажів, що проходять, так і людей. Їх опитують з метою виявити тих громадян Російської Федерації, які перетинають кордон для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Харківській області», - пояснив Ігор Балута.

За минулу добу на даному пункті пропуску українські прикордонники не дозволили в’їзд до України двадцятьом громадянам Російської Федерації. Серед причин відмови у дозволі на в’їзд до України - не відповідність мети поїздки та недостатнє фінансове забезпечення для перебування на території України, розповідає начальник відділу прикордонної служби "Дергачі" Сергій Макаров. З його слів, були серед потенційних туристів з Росії й такі, що мали при собі камуфльований одяг та спеціалізоване знаряддя, пояснити призначення якого вони не спромоглися. Цілком ситуація на кордоні залишається стабільною. За добу тут проходить близько п’яти тисяч автівок.

«Проводяться заходи контролю другої лінії. Фільтруємо осіб, які можуть бути причетні до сепаратистських дій і максимально намагаємося таких людей повернути назад на територію РФ. Особливу увагу приділяємо автобусам. Щоб не було організованих груп, для того, щоб вони не з’явилися на території України», - повідомив Сергій Макаров.

З особливою увагою прикордонники приглядаються до чоловіків віком від вісімнадцяти до п’ятдесяти п’яти років, які перетинають кордон з боку Росії. Громадяни, за словами військових, ставляться до таких заходів із порозумінням й конфліктів до цього часу на пункті перепуску не виникало.
 

Теги