Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

Звернення голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути

Шановні мешканці Харківської області! Події, які відбулися сьогодні вночі на вулиці Римарській і призвели до загибелі двох людей, - це добре спланована провокація негідників, метою яких є дестабілізація ситуація в Харкові і області. Співробітниками правоохоронних органів було затримано 38 учасників нічних зіткнень.

Висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким загиблих, сумую разом з вами. Також бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим.

Як голова Харківської обласної державної адміністрації заявляю: влада не потерпить подібних провокацій, і всі обставини подій на вулиці Римарській будуть ретельно розслідувані. Винні в організації заворушень, які призвели до людських жертв, будуть покарані за всією суворістю закону.

Нагадую, що деякі проросійські громадські організації заявили про намір провести 16 березня так зване віче-референдум на площі Свободи в Харкові. Такі дії є прямим порушенням Конституції України. Враховуючи незаконність референдуму і наявну інформацію про загрозу провокацій з метою дестабілізації ситуації, суд прийняв рішення про заборону проведення масових заходів у Харкові. У разі невиконання рішення суду порушники нестимуть відповідальність за свої дії.

У таких складних умовах тільки спокій, уміння не піддаватися на провокації є запорукою безпеки громадян.

У свою чергу вимагаю від Служби безпеки України, органів внутрішніх справ, прокуратури забезпечити громадський порядок і законність на Харківщині.

Теги