Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута: Події на Римарській - спланована провокація

Ігор Балута: Події на Римарській - спланована провокація

Події, які відбулися сьогодні вночі на вулиці Римарській в Харкові, - добре спланована провокація проросійських активістів. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

Як стало відомо, провокація почалася на пл. Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус Фольксваген-Транспортер з дніпропетровськими номерами. Як зазначив Ігор Балута, вказаний автомобіль перебуває у розшуку з моменту попередньої провокації, влаштованої в Харкові кілька днів тому.

Пасажири автобуса навмисно вступили в конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вул. Римарську до офісу «Просвіти», де і припаркували автомобіль. За ними попрямували проросійські активісти, які до того часу вже встигли викликати «допомогу» в особі молодчиків з «Оплоту».

На Римарській сталася навмисна ескалація конфлікту, після чого провокатори спровокували напад прихильників сепаратизму і «оплотівців» на офіс «Просвіти».

У результаті конфлікту загинули дві людини, важко поранений співробітник міліції.

За словами Ігоря Балути, район конфлікту повністю оточений представниками правоохоронних органів, міліція проводить затримання сепаратистів.

Нагадаємо , в п'ятницю голова ОДА попередив жителів Харкова про те, що за даними МВС і СБУ проросійські активісти готують на найближчі дні ряд провокацій, включаючи теракти. 

Теги