Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни-паралімпійці поповнили скарбничку медалей збірної України

Харків'яни-паралімпійці поповнили скарбничку медалей збірної України

Харківський біатлоніст Віталій Лук’яненко до здобутих на сочинській Паралімпіаді двох золотих медалей додав ще і бронзу. найщиріші на дистанції 15 км серед спортсменів з вадами зору він, зробивши лише один промах, фінішував з результатом 38:21.6. Віталій на 3,4 секунди відстав від партнера по збірній України Анатолія Ковалевського, який прийшов до фінішу другим. Харків’янка Оксана Шишкова сьогодні здобула вже четверту поспіль бронзову медаль XI зимових Паралімпійських ігор. В змаганнях серед спортсменів з вадами зору вона прийшла третьою у біатлоні на дистанції 12,5 км з результатом 37:48.8.

В змаганнях з біатлону стоячи серед чоловіків на дистанції 15 км українець Григорій Вовчинський здобув золоту медаль. З результатом 37:41.1 він на 3,1 секунди випередив норвежця Нільса-Еріка Ульсета, який фінішував другим.

Таким чином, по закінченню восьмого дня Паралімпіади у Сочі, збірна України з 5 золотими, 5 срібними та 10 бронзовими нагородами посідає третю сходинку у медальному заліку. Другими йдуть німці  (7 золотих та 4 срібні медалі), а на першому місці росіяни, у яких 64 медалі, 25 з яких золоті.