Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінляндська Республіка є стратегічним партнером для Харківської області

Фінляндська Республіка є стратегічним партнером для Харківської області

Сьогодні в ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути із заступником голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні обговорювалися перспективи політичного та економічного співробітництва Харківської області та Республіки Фінляндія. «Харків є промисловим центром, в якому розташовано близько 600 великих підприємств. Вони випускають найрізноманітнішу продукцію: від літаків і танків до товарів першої необхідності. 50% наших орних земель займають чорноземи. При підвищеному попиті на агропромислову продукцію це досить перспективно», - сказав Ігор Балута.

В.о. заступника голови ХОДА Ігор Райнін додав, що зараз ведеться активна робота з розширення в бік Європи ринку збуту харківських підприємств.

«Ми розглядаємо Республіку Фінляндія як стратегічного партнера Харківської області. На жаль, зараз рівень зовнішньоторговельного обороту не найвищий. Загальний обсяг в 2013 році склав 13,6 млн. дол., але експорт харківських підприємств до Фінляндії склав всього 600 тис. дол. У зв'язку з цим у мене є пропозиція, щоб фінські підприємства та бізнес більш уважно подивилися на можливості Харківського регіону», - підкреслив Ігор Райнін.

«Я частково знаю потенціал вашого регіону. Розвивається агросектор і багато інших галузей. Тому я теж сподіваюся, що ці цифри змогли б бути трохи іншими. Тому що в цілому в Україну Фінляндія експортує набагато більше, ніж ми імпортуємо від вас. Але ми сподіваємося, що договір про Асоціацію зробить наш ринок більш відкритим для ваших підприємств», - відповів заступник голови місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні.

Теги