Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Губернатор Харківської області Ігор Балута зустрівся з делегацією Організації Об'єднаних Націй

Губернатор Харківської області Ігор Балута зустрівся з делегацією Організації Об'єднаних Націй

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Миронович Балута 11 березня зустрівся з делегацією Організації Об'єднаних Націй на чолі з помічником Генерального секретаря ООН, керівником відділення Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Нью-Йорку Іваном Шимоновичем.

У ході зустрічі сторони обговорили актуальну ситуацію в сфері захисту прав людини в Україні, сучасну політичну ситуацію в різних регіонах України і питання реалізації рекомендацій ООН уряду України для стабілізації внутрішньо-і зовнішньополітичного курсів.

Помічник Генерального секретаря ООН зазначив , що Організація Об'єднаних Націй стурбована соціально-політичною ситуацією в Україні , зокрема в Кримському регіоні. За словами Івана Шимоновича, розвиток подій у Криму може негативно вплинути на підвищення соціальної напруженості в інших регіонах України.

«Я вже спілкувався з представниками громадянського суспільства. На їх думку, ситуація в Україні є серйозною і має тенденцію до погіршення. Хотілося б запевнити, що Генеральний секретар ООН дуже зацікавлений у зменшенні напруженості як у Харківській області, так і на території всієї України», - підкреслив Іван Шиманович.

Голова обласної державної адміністрації Ігор Балута подякував представникам ООН за візит в непростий час, який переживає зараз українська держава. Також він зазначив, що Харківський регіон, який розташований в прикордонній зоні з Російською Федерацією, в нинішній зовнішньополітичній ситуації відчуває певні складності.

«Звичайно, в нашій області є частина населення (25-28 %), яка негативно ставиться і до нового уряду, і до регіональних представників влади. Але ці люди не виявляють явної агресії. У них є чіткі вимоги: федералізація української держави і побоювання з приводу підписання угод з Європейським Союзом. Подібна ситуація пов'язана з тим, що в Харківській області дуже багато підприємств, які мають тісні економічні зв'язки з РФ. Але хочу підкреслити, що агресивність і напруженість, які спостерігаються сьогодні в українському суспільстві, підігріваються ззовні», - зазначив Ігор Балута.

Губернатор також підкреслив, що Харківщина зацікавлена в тому, щоб ООН взяла активну участь у процесі моніторингу з дотримання прав людини у світлі актуальних подій в Україні.

«Ми зацікавлені в допомозі з боку міжнародних організацій. Відверто кажучи, українське суспільство очікує сприяння як з боку Європейського Союзу, так і від інших міжнародних формувань. Сьогодні ми стикаємося з нерозумінням з боку нашого північного сусіда. У такій ситуації непросто працювати, адже без економічного і політичного тиску з боку нашого братнього слов'янського народу вирішувати внутрішні проблеми можна більш ефективно. У нас просто не вкладається в голові , як ми можемо воювати один з одним. А всередині держави ми розберемося самі. Не потрібно думати, що тут когось утискають. У нас немає проблем ні з російською мовою, ні з іншими культурними питаннями. У цій непростій ситуації загроза територіальній цілісності України сприяє об'єднанню українського народу», - підкреслив голова Харківської обласної державної адміністрації.

Теги