Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині визначені лідери із залучення міжнародної технічної допомоги

На Харківщині визначені лідери із залучення міжнародної технічної допомоги

Департаментом економіки і міжнародних відносин ХОДА підбито підсумки діяльності районних державних адміністрацій в 2013 році у сфері залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги (МТД). Враховувались кількість проектів (програм) МТД та загальна сума отриманих коштів МТД у розрахунку на 10 тисяч населення.

За результатами аналізу, лідерами за кількістю залучення проектів (програм) МТД є Дворічанський район – 9 проектів, друге місце посіли Балаклійський, Борівський, Великобурлуцький, Ізюмський – по 6 проектів, далі місця розділили Красноградський, Лозівський, Харківський і Чугуївський райони. Лідерами по загальній сумі залучених коштів МТД, спрямованих на соціально-економічний розвиток району, є Борівський, Лозівський, Дворічанський, Великобурлуцький, Балаклійський, Красноградський, Чугуївський, Харківський райони.

«Харківська обласна державна адміністрація спільно із партнерами продовжує системну роботу щодо налагодження співпраці з міжнародними організаціями – донорами міжнародної технічної допомоги. Ми готуємо цілий ряд заходів для залучення грантів та програм міжнародних організацій у пріоритетні сфері соціально-економічного розвитку регіону», - сказав заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

Серед них: удосконалення системи надання адміністративних послуг; розвиток експортного потенціалу; впровадження «електронного урядування»; розвиток органів місцевого самоврядування та самоорганізації громадян; впровадження заходів у сфері енергозбереження та енергоефективності; стратегічне планування розвитку територій Харківської області; розвиток міжрегіонального та транскордонного співробітництва; підтримка реформ у сфері житлово-комунального господарства.

«Наша мета - не просто залучити іноземних партнерів, а й навчити потенційних заявників як знайти інформацію про можливість фінансування, скласти якісну проектну заявку та, що найголовніше, ефективно використати отримані ресурси», - зазначив Денис Ткачов.

Теги