Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Економічна складова - один з головних пріоритетів в рамках головування України в СНД

Економічна складова - один з головних пріоритетів в рамках головування України в СНД

Про це сказав в ході відеоконференції на тему «Діяльність МЗС України та забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України» директор Департаменту економічного співробітництва МЗС Олександр Данилейко. За його словами, сьогодні МЗС України працює над тим, щоб мирно, дипломатичними методами вирішити конфліктну ситуацію з Росією, але економічна складова роботи також надзвичайно важлива.

«Ми розуміємо, що країни СНД - це наші традиційні ринки, наші партнери, і ми повинні не тільки їх не втратити, а й розширити. Наше головування в СНД ми хочемо використати якомога ефективніше саме в економічному плані. У першу чергу, ми будемо добиватися повноцінної реалізації Зони вільної торгівлі в рамках СНД. Її підписано ще в 2011 році, але, на жаль, вона не діє повною мірою. Друге, розробка угоди по трубопровідному транспорту і вільний доступ до транзиту енергоносіїв. І третій з економічних пріоритетів - це відпрацювання протоколу щодо зменшення та скасування торговельних обмежень між країнами СНД», - сказав Олександр Данилейко.

Також він додав, що окрім врегулювання договірно-правової бази намічено більше 20 практичних заходів. Це бізнес-форуми, конференції з економічної тематики з презентацією в країнах СНД окремих регіонів України, її експортних можливостей, тематичні семінари та конференції з різних галузей промисловості.