Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Причиною зіткнень на площі Свободи стали провокації представників «Правого сектора» і ультрас «Металіста» , що знаходилися в будівлі ХОДА

Причиною зіткнень на площі Свободи стали провокації представників «Правого сектора» і ультрас «Металіста» , що знаходилися в будівлі ХОДА

Про це сьогодні заявив заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома. «Причиною конфлікту стала провокація з боку людей, що знаходилися в ХОДА: вони кидали предмети і стріляли з вікон. У будівлі знаходилися тільки представники «Правого сектора» і ультрас «Металіста». З членами Координаційної ради харківського «євромайдану», політичних партій «Батьківщина», УДАР і «Свобода» раніше була досягнута домовленість про те, що вони залишать приміщення, і вони це зробили. «Правий сектор» і ультрас відмовилися звільнити будівлю», - підкреслив Василь Хома.

За його інформацією, в результаті зіткнень і штурму будівлі ХОДА постраждали 106 осіб, 7 з них - молодше 18 років. Один з потерпілих перебуває у важкому стані - він випав з вікна.

«Постраждалих було б значно більше, якби не дії міліції та афганців, які на момент штурму перебували в приміщенні Держпрому, потім підійшли й допомогли міліції створити живий коридор, коли виводили людей з ХОДА. Будівлю повністю звільнено від цивільних осіб. У будівлі знаходяться співробітники міліції», - зазначив Василь Хома.

Він повідомив, що при штурмі постраждало близько 30% приміщень першого поверху: розбиті вікна, зіпсовано підлогу і меблі. Життєво важливі об'єкти не постраждали. За словами Василя Хоми, в понеділок адміністрація повинна почати працювати.

«Я не один раз говорив, що держустанова призначена для того, щоб тут держслужбовці виконували свої функції. Протиприродно, коли в коридорах обласної адміністрації люди сплять, їдять, приходять сюди зі зброєю, з пляшками із запальною сумішшю. Я в понеділок зібрав нараду і сказав, що найголовніше - зберегти роботу підрозділів обладміністрації. Життя в області повинне продовжуватися, незважаючи ні на що. Я дуже вдячний всім, що ніхто зі співробітників не взяв лікарняний, ніхто не дав слабину», - підкреслив Василь Хома.