Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкриті виставки Олега Омельченка та Олега Станічнова

У галереї «Бузок» відкриті виставки Олега Омельченка та Олега Станічнова

У двох залах галереї представлені більше 60 картин, написаних олією. Як відзначають автори, це кращі їх роботи за останні кілька років. За словами Олега Омельченка, в останні роки він працює в декількох жанрах, в основному, це жіночий портрет, натюрморт і міський пейзаж. Свій новий більш концептуальний проект він назвав «RUKA».

«В даному філософському контексті, рука - це не  індивідуальна сила. Рука проведіння або рука долі, яка часто управляє нашим життям, хоча ми над цим не замислюємось. Якась вища сила, керуюча нашою долею, яка захищає, допомагає чи застерігає нас від зла. У повсякденних проблемах не треба забувати про вічне, все в руках Бога», - сказав Олег Омельченко.

Його молодий колега художник - імпресіоніст Олег Станічнов захоплений магією кольору, яку дарує нам все, що нас оточує. Своє натхнення він черпає в природі, тому, в основному, пише пейзажі та натюрморти. Художник прагне передати гру світла, неповторні відтінки кольорів і настрою, що дарує нам кожна пора року.

«Природа змінюється кожні 15 хвилин. Тому треба вхопити цей настрій саме в цей момент, і потім виплеснути його на полотно. Головне, щоб це було відчуття природи, відчуття стану, який домінує в цей момент, його наповненість. Ти співпереживаєш цьому всьому і потім виплескуєш на полотно. Це наповнює моє життя постійним пошуком», - сказав він.

Роботи художників будуть виставлені до 14 березня.

Довідка. Олег Омельченко народився в 1980 році. Закінчив Харківську державну академію дизайну мистецтв за спеціальністю «Монументально- декоративний розпис». Викладач ХДАДМ на кафедрі малюнка. Член Національної спілки художників України. З 2009 року автор 5 персональних виставок у Києві, Сумах, Харкові.
Олег Станично народився в 1987 році. Закінчив Дніпропетровський театрально-художній коледж, Харківську державну академію дизайну мистецтв за спеціальністю «Станковий живопис». Член Національної спілки художників України. Автор 3 персональних виставок у м. Харкові.