Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває реалізація програм, спрямованих на охорону навколишнього природного середовища

На Харківщині триває реалізація програм, спрямованих на охорону навколишнього природного середовища

Про це сьогодні в ході засідання круглого столу з питання: «Стан водних ресурсів в Харківській області» розповів начальник Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. Він зазначив, що Харківська обласна державна адміністрація приділяє велике значення питанням взаємодії всіх структурних підрозділів з громадськими та науковими організаціями, які зацікавлені у вирішенні проблемних питань у сфері екології та охорони навколишнього природного середовища.

«Департаментом екології в 2014 році заплановано проведення ряду круглих столів. Сьогодні перший з них, він присвячений питанню стану водних ресурсів. Це питання дуже серйозне, я впевнений, що це хвилює всіх жителів Харківщини. Важливо вирішувати питання водоспоживання та водокористування так, щоб дотримувалося чинне законодавство як у нашій області, так і в областях, що межують з нею», - сказав Ігор Капусник.

У ході засідання були розглянуті питання охорони поверхневих вод від забруднень, робота очисних споруд, розвиток пістії на території області та багато інших. Директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА підкреслив, що сьогодні дуже важливо продовжувати розвиток програм, що діють в Харківській області, таких як комплексна програма охорони природного середовища, програма розвитку екологічної мережі, програма збереження малих річок Харківської області, розвитку водогосподарського комплексу Харківської області та безліч інших.