Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини обурені подіями, які відбуваються в країні

Ветерани Харківщини обурені подіями, які відбуваються в країні

Сьогодні в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління відбувся круглий стіл «Зустріч поколінь всіх періодів». У заході взяли участь ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, представники громадських та ветеранських організацій. У ході круглого столу ветерани обговорили політичну ситуацію в країні, питання розвитку патріотичного виховання молоді, поділилися своїми пропозиціями про повернення військових традицій.

«Нам - часникам Великої Вітчизняної війни - зараз боляче бачити і чути, що відбувається в країні. Коли могутня Червона армія провела масу великих стратегічних операцій з розгрому фашизму, вигнала фашистів з України, то ми відчували тоді гордість за нашу країну, за наш народ, який забезпечив перемогу у Великій Вітчизняній війні. І тепер нам не віриться, що фашизм все ж підняв знову свою голову», - сказав ветеран ВВВ Олексій Пєтухов.

У свою чергу голова Харківського обласного комітету ветеранів військової служби - учасників холодної війни Олексій Гончаренко зазначив, що необхідно громадськості розповідати про роки Великої Вітчизняної війни та холодної війні, а також в школярах виховувати почуття патріотизму.

«Сьогоднішній захід дуже значимий, тому що ми перебуваємо на переломному етапі. Хотілося б, щоб напередодні Дня Захисника Вітчизни ми дали відповідну оцінку нашого життя, нашим вчинкам. Тому що кращі роки ми віддали служінню і захисту Батьківщини. Сьогодні громадськість має дізнатися про холодну війну, як ми захищали Батьківщину. Адже її захищали ті, хто дійсно її любить, вірить і цінує», - зазначив Олексій Гончаренко.