Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно змінювати систему устрою державної влади

Необхідно змінювати систему устрою державної влади

Таку думку сьогодні в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, сьогодні Конституція України недосконала, як недосконала вона і у варіанті 2004 року.

«Я категоричний противник повернення до Конституції 2004 року. Подивіться на сьогоднішній склад Верховної Ради, і що зміниться, якщо формувати Кабінет Міністрів буде не Президент, а парламент? Адже право на це отримають всі парламентські фракції, в тому числі, і об'єднання позафракційних. Я взагалі не припускаю скасування мажоритарної системи, тому що люди сьогодні, які обрали депутатів-мажоритарників, не захочуть, щоб у них відібрали право мати депутата, який відстоює їх інтереси. Жоден Міністр, делегований за квотою тієї чи іншої фракції чи партії до Кабінету Міністрів, не буде самостійним політиком. Його будуть змушувати обслуговувати частину бізнес-інтересів тієї групи, яка ухвалює рішення в цій депутатській фракції. Це не буде професійний уряд, це буде абсолютно лобістський уряд. Якщо він щось не так зробить, його просто відкличуть, і він перестане бути міністром. Тому необхідно змінювати саму систему устрою державної влади. Відмовитися від нинішньої Конституції, відмовитися від Конституції 2004 року. Необхідно конституційно закріпити права регіонів через місцеве самоврядування і через органи місцевої державної влади», - сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що, можливо, треба йти на революційний крок і зробити посаду керівників територій виборною. Тоді вони будуть менше залежати від Києва, тому що спиратимуться на тих людей, які їх обирають, або не обирати , якщо вони погано працюють.

Теги