Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Площу природно-заповідного фонду в Харківській області планується довести до 111 тисяч га

Площу природно-заповідного фонду в Харківській області планується довести до 111 тисяч га

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ігор Капусник. Він підкреслив, що заповідний фонд Харківщини сьогодні налічує 242 об'єкта загальною площею 74 тисяч га, що становить 2,36% від загальної площі Харківської області. У складі фонду - 3 національні парки, 7 регіональних ландшафтних парків та об'єкти місцевого значення.

Також директор Департаменту екології та природних ресурсів зазначив, що згідно з обласною програмою формування екологічної мережі до 2015 року площа об'єктів природно-заповідного фонду в Харківській області планується довести до 111 тисяч га.

«У рамках цієї програми на території області було створено 19 об'єктів природно-заповідного фонду загальною площею 26,4 тисяч га. У 2012 році на території Харкова було створено регіональний ландшафтний парк «Сокольники-Помірки» площею 1,1 тис га, в 2013 році рішенням Харківської облради на території Дергачівського району - регіональний ландшафтний парк «Фельдман Екопарк» площею 140,5 га. У даний час проводиться робота з розширення Національного парку «Дворічанський», - сказав Ігор Капусник.

Директор Департаменту також підкреслив, що були проведені всі роботи з інвентаризації природних комплексів і всіх заповідників, які існують на території Харківщини. Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблем підготовлені рекомендації щодо збільшення кількості об'єктів природно-заповідного фонду Харківської області.