Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» відбувся показ фільму «Ленінградка»

У кінотеатрі «Боммер» відбувся показ фільму «Ленінградка»

Сьогодні в кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч з письменницями Інною Мельницькою та Ольгою Оконевскою - автором книги про життя і творчість Ольги Берггольц «...И возвращусь опять». Також в кінотеатрі відбувся показ фільму «Ленінградка» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.».

На заході були присутні Ірина Слета, голова творчого об'єднання «Круг», Наталя Черкасова, представник селекційної комісії кінофестивалю «Харьковская сирень», викладач Харківської академії культури, факультету кіно- і телемистецтва, а також слухачі Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА та учні шкіл міста.

Наталя Черкасова, звертаючись до присутніх, зазначила, що сьогодні всіх об'єднала любов до творчості великої поетеси Ольги Берггольц.

«У 13 років, кажучи про своє призначення, поетеса сказала, що бачить його в душевній допомоги людям. Ці слова можна назвати девізом нашого кінофестивалю. Ми дуже раді, що міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» продовжує свою роботу, що збільшується кількість фільмів, які приходять в його приймальню комісію і розширюється його географія. І для нас велика честь сьогодні представити в рамках нашого кінофестивалю прекрасний фільм «Ленінградка», - сказала Наталія Черкасова.

У ході творчої зустрічі письменниця Ольга Оконевска нагадала, що нещодавно Санкт-Петербург зазначив найважливішу дату в історії - 70-річчя повного зняття фашистської блокади.

«На долю блокадного Ленінграду випало одне з найстрашніших випробувань у світі. Ольга Берггольц внесла свій внесок у перемогу. Важко зустріти у світовій літературі поета, який міг би сказати, що увійшов в історію міста по праву розділеного страждання. Поетеса писала: «Над нами постане бронзова слава, тримаючи вінок у обвуглених руках». За цими рядками створювався пам'ятник Батьківщині-матері на Піскаревському кладовищі», - розповіла Ольга Оконевска.

Письменниця Інна Мельницька розповіла присутнім про історію окупованого Харкова, підкресливши, що не випадково Харків називають другим Ленінградом, адже найбільша кількість загиблих від голоду на окупованих територіях було саме в Ленінграді та Харкові.

Слухачка Школи юного журналіста Яна Коваленко зазначила, що відвідує заняття в школі вже другий рік, і щоразу відкриває для себе щось нове.

«Мені дуже подобається, що в останні роки стали регулярно проводити демонстрації фільмів про Велику Вітчизняну війну. Час минає, ветеранів залишається менше, але пам'ять про них, про їх життя і їхні подвиги не повинна зникати. Для всіх нас дуже важливо пам'ятати про минуле і зробити все від нас залежне, щоб не допустити такого кошмару в майбутньому», - сказала Яна Коваленко.