Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головне завдання проведення Року воїнів-інтернаціоналістів - підвищення рівня їх соціального захисту

Головне завдання проведення Року воїнів-інтернаціоналістів - підвищення рівня їх соціального захисту

Сьогодні в ході прес-конференції на тему «Реалізація в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій» голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков розповів про проведення в Україні Року воїнів-інтернаціоналістів.

«Ідея народилася у ветеранів Афганської війни. Минулого року ми подали таку ініціативу на розгляд Президента України, і влітку указ був підписаний. Сьогодні Україна - єдина країна, яка проводить на такому високому рівні подібні заходи. Також хочу сказати, що Україна сьогодні - єдина країна, яка зберегла пільгову систему забезпечення соціального захисту свого населення, в інших країнах такої системи вже немає, оскільки проведена певна монетизація пільг чи інші заміни», - сказав Володимир Рижков.

Голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану також зазначив, що найголовніша спрямованість проведення даних заходів - поліпшення і підвищення рівня соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав.