Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент зробив дуже важливий і об'єднуючий крок, запропонувавши 9 березня зробити Днем національного примирення

Президент зробив дуже важливий і об'єднуючий крок, запропонувавши 9 березня зробити Днем національного примирення

Коментуючи ініціативу Президента України про проголошення Дня національного примирення українського народу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив: «Я позитивно ставлюся до будь-якої ідеї примирення в нашому суспільстві. Подивіться, що у нас сьогодні відбувається. Державні символи, зокрема державний прапор, стають символом опору. Незрозуміло, чому частина людей присвоює право вважати державний прапор України символом, з яким можна йти на захоплення будівель. При цьому поряд з державним прапором з'являється прапор тих військових формувань, які під час Другої світової війни воювали на боці окупантів. Це робить ситуацію ще більш цинічною. Тарас Шевченко - це символ для всіх жителів нашої країни. Тому Президент зробив дуже важливий і об'єднуючий крок, запропонувавши 9 березня зробити Днем національного примирення».

Михайло Добкін також підкреслив, що Тарас Григорович Шевченко у своєму житті і творчості боровся за незалежність і свободу людей по обидві сторони Дніпра, а не тільки тієї частини, яка знаходиться ближче до кордону з Польщею та іншими державами Європи.

«Тарас Шевченко для харків'ян такий же Великий Кобзар, як і для жителів Львова, Івано-Франківська та інших регіонів. У Харкові - найкрасивіший пам'ятник Кобзареві. Я розумію, що не просто так місцем проведення евромайдану в нашому місті обрали саме площу біля нього. Тому, виходячи з пропозиції Президента, виходячи з того, що у всіх заявах евромайдановців звучить любов до батьківщини, до Харкова, я пропоную 9 березня замість проведення чергового евромайдана прийти до пам'ятника представникам евромайдана і простим харків'янам та потиснути один одному руку. Одним вибачитися за те, що вони розбурхують місто і закликають до якихось революцій, харків'янам - пробачити їх за те, що вони тероризували протягом якогось часу центральну частину нашого міста. Таким чином дійсно примиритися і прибрати всі протиріччя, які є в нашому суспільстві», - сказав Михайло Добкін.