Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Ржавецькому психоневрологічному інтернаті проведено капітальний ремонт

У Ржавецькому психоневрологічному інтернаті проведено капітальний ремонт

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні відвідав комунальну установу «Ржавецький психоневрологічний інтернат». Він оглянув відремонтовані приміщення інтернату, ознайомився з умовами проживання підопічних та поспілкувався з трудовим колективом.

У 2013 році в інтернаті завершені ремонтні роботи в одноповерховому житловому корпусі №3 (замінено вікна та двері на енергозберігаючі, відремонтовано фасад, замінено дерев’яну підлогу лінолеумом, проведено ремонт стелі та стін житлових кімнат, облаштовані санвузли; будівлю обладнано елементами безбар’єрної архітектури).

У 2013 році за сприянням голови Харківської облдержадміністрації облаштовано асфальтним покриттям (площа - 550 кв.м.) внутрішні тротуари і майданчики відпочинку для забезпечення безперешкодного доступу підопічних з обмеженими можливостями до об’єктів життєзабезпечення інтернату. Завдяки проведеним ремонтним роботам з благоустрою стає можливим відкриття відділення підтриманого проживання для 12 підопічних, які здатні до самообслуговування.

У 2013 році за ініціативою обласної державної адміністрації, згідно з рішенням сесії Харківської обласної ради для проведення капітального ремонту лазні-пральні та санвузлів двоповерхового житлового корпусу №1 було виділено з обласного бюджету кошти у сумі 500 тис. грн.

На сьогодні капітальний ремонт завершено: замінені вікна, двері, внутрішня електромережа, плиткове покриття полів та стін, встановлена вентиляція, обладнана побутова кімната із санвузлом для персоналу пральні; замінені трубопровід та санітарно-технічне обладнання, тощо. За сприянням обласної державної адміністрації придбано прально-віджимну машину.

Довідка. В області функціонують 18 інтернатних установ різних типів: 4 геріатричних пансіонати, 1 пансіонат для ветеранів праці, 3 дитячих будинки-інтернати, 9 психоневрологічних інтернатів, 1 спеціальний будинок-інтернат, в яких певний комплекс соціальних послуг (від медичної допомоги до соціально-трудової реабілітації) отримують близько 3 тис. громадян, з них 165 дітей-інвалідів.

Ржавецький психоневрологічний інтернат розташований у селі Ржавець Харківського району. Це соціально-медична установа, де на цей час мешкає 120 чоловіків похилого віку та інвалідів з психічними розладами, які потребують постійного стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.