Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилися виставки живопису «Выраженная кистью» і «Денискины рассказы»

У галереї «Бузок» відкрилися виставки живопису «Выраженная кистью» і «Денискины рассказы»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 13 лютого відбулося відкриття виставок живопису «Выраженная кистью» і «Денискины рассказы». Виставка «Выраженная кистью» представлена у великій залі, для її автора - художника Олександра Мосіна - це друга виставка в Харкові. Він представив 35 своїх картин, написаних олійними фарбами. Працює художник в різних жанрах, йому подобається і портрет, і пейзаж, і натюрморт.

«Все, що мені цікаво, я намагаюся перенести на полотно і втілити завдяки живопису. Мене надихають люди, нестандартні ситуації, природа. Якщо раніше мене більше цікавила передача конкретних емоцій, то зараз це, швидше, алегорії», - розповів художник.

Олександр Мосін викладає малюнок, живопис і композицію в Харківському художньому училищі та є керівником дипломних проектів випускників.

У малій залі представлена виставка «Денискины рассказы». Автор картин - Наталія Телеш - працює в техніці багатошарового голландського живопису. Для неї це друга виставка, на якій художниця представила близько 40 своїх картин. Практично на кожній зображений її син Денис. Художниця каже, що малювала з дитинства, але саме з народженням сина її майстерність значно зросла.

«Багатошарова техніка - це дуже ретельний і, якщо можна так сказати, якісний живопис. Зараз ніхто так не малює, адже сьогодні час швидкий, а цей живопис неквапливий. Для картини в середньому потрібно 12 шарів, а це 2 місяці роботи. До того ж, кожен наступний шар не передбачає виправлення попереднього. Доповнення, деталі - будь ласка, а от виправляти не можна», - сказала Наталія Телеш.

Теги