Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розмір Шевченківської премії буде збільшено вдвічі

Розмір Шевченківської премії буде збільшено вдвічі

До 200-річчя від дня народження українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка розмір однойменної премії буде збільшено вдвічі. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у вступному слові на спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. «З метою гідного вшанування лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка я доручив Уряду збільшити розмір премії», – сказав Глава держави, зауваживши, що цього року вона буде удвічі більшою, ніж минулого, а саме: становитиме 520 тисяч гривень.

Глава держави наголосив, що до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря цього року у Києві буде проведено Дев’ятий Форум творчої і наукової інтелігенції держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Віктор Янукович підкреслив, що завершуються ремонтно-реставраційні роботи у Національному музеї Тараса Шевченка, виконуються роботи зі створення Музею Кирило-Мефодіївського братства. Також Президент запропонував Національному музею Тараса Шевченка та Київському національному університету імені Тараса Шевченка об’єднати свої професійні зусилля й досвід у подальшій роботі над його створенням.

«Крок за кроком розбудовуються об’єкти Шевченківського національного заповідника і Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». Біля підніжжя Чернечої гори у Каневі побудовано Тарасову церкву», - розповів Глава держави.

Також Президент звернув увагу на створення у Мошнах музею, де зупинявся Кобзар під час останньої подорожі в Україну, та на завершення робіт зі створення пам’ятника Шевченку в селі Вільшани.