Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Результативність боротьби з корупцією є першочерговим завданням влади. Михайло Добкін

Результативність боротьби з корупцією є першочерговим завданням влади. Михайло Добкін

Сьогодні під час Координаційної наради керівників правоохоронних органів області голова Харківської ОДА Михайло Добкін зазначив, що вкрай важливим і актуальним є питання ефективності боротьби з корупцією. «На сьогоднішній день корупція в Україні і в регіоні істотно підриває авторитет органів державної влади та імідж нашої держави у світі, ускладнює інтеграційні процеси, заважає проведенню соціально-економічних реформ. Тому результативність боротьби з корупцією є першочерговим завданням для української влади. Як зазначив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні Ради регіонів, нам потрібно дуже серйозно підійти до питання корупції. Необхідно оголосити їй рішучу війну. Окремо Президент наголосив, що стосовно всіх виявлених корупціонерів в правоохоронних або контролюючих органах застосовуватимуться рішучі заходи відповідно до законодавства», – підкреслив губернатор.

Як зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, минулого року правоохоронні органи області склали 144 адміністративних протоколи у відношенні корупціонерів. За їх кількістю регіон посідає перше місце в Україні.

«Якщо говорити про кримінальну корупцію, то минулого року було розпочато 85 кримінальних проваджень, – зазначив він. – Всі ці справи закінчені і направлені до суду. За всіма справами прокуратура добивалася законних та обґрунтованих рішень. Там, де ці люди отримували міру покарання, не пов’язану з позбавленням волі, прокуратура подавала на апеляцію та касацію. За багатьма справами сьогодні добиваємося, щоб було жорстке законне покарання».