Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка «Афганистан болит в моей душе»

У Харкові відкрилася виставка «Афганистан болит в моей душе»

Сьогодні відбулося відкриття спільного виставкового проекту Державного архіву Харківської області та Харківської міської спілки ветеранів Афганістану «Афганистан болит в моей душе». У заході взяли участь заступник голови Харківської міської спілки ветеранів Афганістану по роботі з інвалідами Геннадій Ломакін, заступник директора Державного архіву Харківської області Лариса Юдіна, а також студенти Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, Харківської гуманітарно-педагогічної академії.

Як зазначила головний спеціаліст відділу інформації та використання документів Державного архіву Харківської області Олена Сафонова, проект підготовлений у рамках святкування Року учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці з дня виведення радянських військ з території Афганістану.

«За активної участі Харківської міської спілки ветеранів Афганістану колекція почала формуватися в 2009 році і постійно поповнюється. Тут представлені фото з ​​особистих архівів учасників бойових дій на території Афганістану, листи солдатів до батьків, опубліковані статті про афганські події. Одним з найцінніших документів, які представлені на виставці, є спогади ветеранів Афганістану про події афганської війни 1979-1989 років», - сказала вона.

Як зазначив заступник голови Харківської міської спілки ветеранів Афганістану по роботі з інвалідами Геннадій Ломакін, фотографії учасників бойових дій в Афганістані становлять не менш важливу цінність, так як фотографувати їм заборонялося.

«Всі фотоматеріали, які представлені на виставці, провозили підпільно, непомітно. Ми проводимо роботу, спрямовану на увічнення пам'яті про воїнів-афганців. Бо якщо не ми, то хто ж. Наша пам'ять - наша історія, і про це треба розповідати», - сказав Геннадій Ломакін.