Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно визначити шляхи розвитку суспільства, щоб люди не повбивали один одного на площах

Необхідно визначити шляхи розвитку суспільства, щоб люди не повбивали один одного на площах

Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкриваючи круглий стіл: «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні». «Сьогодні багато говориться і всередині України, і за її межами про ситуацію в нашій країні. Є різні бачення вирішення того конфлікту, який сьогодні з Києва розповзся вже на окремі території. Я думаю, що рано чи пізно це завершиться, і не важлива в цій ситуації глибина компромісу з боку опозиції і з боку влади. Насправді, важливо не це. Не важливі закони про амністію або те, коаліційним буде уряд чи ні. Більш важливі інші речі. Вийшовши з дуже складній ситуації, в якій сьогодні знаходиться наша країна, ми все одно будемо жити, будуть народжуватися діти, будуть відкриті школи, працювати заводи», - зазначив він.

За словами Михайла Добкіна, мета круглого столу - визначити, як вплине нинішня ситуація на соціальну політику і як буде розвиватися економіка. У роботі беруть участь вчені з України та Росії, журналісти та політологи. Губернатор подякував присутнім за те, що вони знайшли можливість приїхати, і висловив надію на те, що це експертне співтовариство допоможе визначити подальші шляхи розвитку нашої країни.

«Ми постараємося змоделювати ситуацію: що чекає наше суспільство, яких потрясінь чи позитивних моментів ми можемо очікувати. Я вважаю, що думки, які будуть сьогодні тут звучати, допоможуть багатьом, хто цікавиться життям країни і хоче впливати на процеси в ній, сформувати свою поведінку, виробити ряд певних дій, звірити свої думки з думкою експертного співтовариства. Ми розберемося, як переформатувати взаємини всередині нашого суспільства, щоб ми не повбивали один одного десь на площах, не ділили людей на своїх і чужих, а розуміли, що необхідно зробити, щоб уникнути всього негативу. Ми зобов'язані спиратися на думку людей, які свої розрахунки ведуть виключно з точки зору економіки. Без стабільно працюючої економіки ми нічого позитивного зробити не зможемо», - заявив Михайло Добкін.

Теги