Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2014 році Міністерство культури України виділить 26 тис. грн. на реалізацію креативного проекту в музеї Г. Сковороди

В 2014 році Міністерство культури України виділить 26 тис. грн. на реалізацію креативного проекту в музеї Г. Сковороди

Експертна рада грантового проекту «Ярмарок ідей для культури», до якої входять відомі діячі української культури, відібрала 14 проектів із 132, які мають шанс у 2014-му році отримати фінансову підтримку Міністерство культури України. Серед них – п'ять музейних, зокрема й Майстерня креативного чину «Відкрите небо: час творчості», яку в Національному літературно-меморіальному музеї Г.С. Сковороди буде проведено 6 червня.

Спільно з Харківською державною академією дизайну та мистецтва та іншими партнерами у музеї реалізують інноваційний дизайнерський проект для дітей, спрямований на розвиток творчості, асоціативного мислення та філософії. Завдання проекту лежать у площині постмодерністського за духом європейського дизайну, поєднають живопис, графіку, конструювання, гру зі звуком і рухом. Проекти, виконані з дитячою безпосередністю і простими підручними засобами, мають під собою «друге дно», додатковий зміст, нетривіальну дію, що дозволяє з абсолютно нового боку поглянути на традиційний об’єкт творчості. Досвід керівників проекту та їхня діяльність спрямовані на розкріпачення і безпосередній розвиток творчого мислення.

За результатами «Ярмарку ідей» Міністерство культури допоможе реалізувати 14 проектів на суму 998 тис. грн. На харківський проект передбачено 26 тис. грн.

Довідка: Конкурс проектів «Ярмарок ідей» було ініційовано Міністром культури Леонідом Новохатьком восени 2013 року для залучення громадського сектору до спільної реалізації державної політики у сфері культури. На конкурс надійшло 132 заявки від громадських організацій, творчих спілок і просто небайдужих громадян. Найкращі відібрала Експертна рада у складі Єгора Бенкендорфа, Олега Вергеліса, Кирила Кашлікова, Віктора Хаматова, Дмитра Стуса, Олександра Буценка.